Bedstes elektriske
historie
Periode: Hele året
Klassetrin: Ungdomsuddannelser
Emner: Samfundsudvikling og teknologihistorie
Fag: Historie, dansk, fysik og samfundsfag
Varighed: 1 time
Deltagere: Max. 30
Pris: 500 kr. (inkl. introduktion til kilderne og museumsområdet samt materialer)
I denne museumsaktivitet arbejder eleverne med historiske kilder i form af kvinders beretninger om betydningen af elektrificeringen af de danske hjem. Eleverne får i grupper udleveret hver deres eksemplar af en kilde. Eleverne skal efter at have læst kilden ud at knytte kilden til museumsudstillingen.
Kildeberetningerne stammer fra bogen ”Da de danske hjem blev elektriske 1900-2000” og er skrevet ud fra Bodil Olesens og Jytte Thorndals interviews med husmødre, der er født i 1900-tallet. I bogen er der beskrivelser af de forskellige elektriske apparater, der kom ind i de danske hjem i 1900-tallet.
I forlængelse af besøget på Energimuseet foreslås det, at eleverne interviewer deres egne bedste- eller oldeforældre og laver en kildeberetning. I generationsdialogen med en ældre slægtning kan eleverne således berette om deres egen bedsteforældres elektriske historie.
Olesen, Bodil & Thorndal, Jytte: ”Da danske hjem blev elektriske 1900-2000”, Kvindemuseets Forlag, 2004.
Booking af forløb
Har du spørgsmål til forløbet, booking, priser eller noget helt andet, så tøv ikke med at kontakte os på e-mail undervisning@energimuseet.dk eller via vores kontaktformular.
Energimuseet er Danmarks oplevelses- og formidlingscenter for energi, fremtidens energiløsninger og den grønne omstilling.
Spænding
I EN LIND STRØM
Energimuseet formidler energiens historie og den grønne omstilling. Det gør vi særligt med fokus på FN-verdensmål nr. 7, Vedvarende energi og Verdensmål nr. 12, Ansvarlig forbrug og produktion. Museet forbinder fortid med nutid og fremtid og er fyldt med fortællinger, der forbinder på tværs af generationer. Tag et kig på vores udstillinger herunder: