Hvordan kan vi mindske drivhuseffekten?

Vil du gerne være med til at mindske drivhuseffekten? Det er vi super glade for. For jo flere, der gerne vil være med til at mindske deres eget personlige aftryk på klimaet, jo større sandsynlighed er der for, at vi kan gøre en forskel for vores klima og dermed på den globale drivhuseffekt. Så her kommer vi med nogle gode råd til hvordan du kan komme i gang med at mindske drivhuseffekten lige nu og her.

Mindre Co2-udledning – børn

Når det kommer til klimaet er der mange måder man kan forbedre sig selv og sin omverden på. Man kan som udgangspunkt dele det op i fire hovedområder: Natur, vand, energi og affald. For at gøre noget godt for naturen kan man starte med at lade være med at smide affald i naturen eller eventuelt samle det op, man finder på sin vej. Med hensyn til vand, kan man tænke lidt over, hvor meget vand, man bruger når man er i bad eller når man hjælper sine forældre med at vaske op. Energi betyder hvor man for eksempel får sit strøm fra og hvor meget man bruger. Her kan du måske prøve at skrue ned for hvor meget du bruger din computer eller hvor ofte du lader til telefon op. Affald handler også om indkøb og genbrug, og her kan man tænke lidt over, hvor ofte man køber nye ting (fordi det udleder Co2 hver gang nye ting skal produceres) samt hvilken slags emballage ting kommer i – og om man eventuelt kunne finde et alternativ i form af genbrug.

Mindre Co2-udledning – voksne

For voksne handler det mere om hvordan vi rent praktisk kan gøre nogle grønne ændringer i vores hverdag. For eksempel hvilken slags varmekilde, man har i sit hjem eller om det er muligt at skifte til strøm, der kommer fra vand- eller vindmølleenergi – eller andre vedvarende energikilder. Man kan også tage et kig på sine transportformer og overveje, om man kan lade bilen stå lidt oftere til fordel for cyklen eller den offentlige transport. Og selvfølgelig kan man som voksen også kigge lidt på sine forbrugsvaner og overveje – som eksempel – om man egentlig har brug for et spritnyt TV eller en ny PlayStation, når det man har i forvejen fungerer fint?

Sådan kan vi i fællesskab mindske drivhuseffekten

Som det fremgår herover, er der mange ting, som vi helt personligt kan gøre for at mindske drivhuseffekten – med andre ord skal vi alle sammen starte med at mindske vores aftryk på klimaet. For jo mindre Co2 vi hver især udleder, jo mere bidrager vi til at mindske drivhuseffekten.