Energimuseets 3 historiske huse har hen over vinteren fået en genopfriskning. Både i bestyrerboligen fra 1920’erne, forpagtergården fra 1935 og bestyrerboligen fra 1960’erne er der kommet nye genstande og rekvisitter.  

Når du åbner døren kan du mærke stemningen fra perioden og gå på opdagelse rundt i hjemmet, som det var indrette i de 3 perioder.  Nogle gange bliver man overrasket over sjove opfindelser eller elektronik, som fandtes langt tidligere end man havde regnet med. Måske du ligefrem kan finde nogle el apparater du kender til. 

Kvindens plads i hjemmet ændrede sig markant i perioden fra 1920 til 1960. Hvor hendes primærer opgaver i 20’erne udelukkende bestod i at tage sig af hjemmet og børnene, til hun i 1960 begynder at komme ud på arbejdsmarkedet. Her bliver danskerne rigere og vi får flere el-apparater til at gøre noget af det huslige arbejde, dog er det stadig kvindens ansvar at bestyrer alle de nye opfindelser. 

Ligesom kvindes plads i hjemmet ændre sig, ændre vores elforbrug sig også markant i periodenI hvert hus kan du se, hvordan elforbruget så ud på det givne tidspunkt sammenlignet med i dag.