VORES SMARTE HVERDAG

Gratis workshops i hele landet for 6. og 7. klasser.

Hvilke løsninger og bud har danske elever på fremtidens grønne bæredygtige samfund?

 

 

Med ide- og filmkonkurrencen ”Vores Smarte Hverdag” sætter Energimuseet i samarbejde med Lommefilm fokus på den grønne omstilling og bæredygtighed i elevernes hverdag.

”Vores Smarte Hverdag” bygger på en unik kombination af kompleks naturvidenskab, procesorienteret STEM-undervisning og filmmediets dragendes udtryksform, som aktiverer og motiverer.

Hjertet i konkurrencen er 150 gratis workshops, der afvikles ude på landets skoler, hvor elever og lærere får en dag sammen med fagligt kompetente formidlere fra Energimuseet og Lommefilm om at udvikle, bygge og filme elevernes ideer til “Vores Smarte Hverdag”.

Workshops er målrettet 6. – 7. klassetrin og en skole tilmelder to klasser på en gang. Workshops afvikles ude på skolen på samme tidspunkt over en hel skoledag. Typisk fra 08.30 – 14.00. Klasserne undervises separat.

Inden I tilmelder jer

For at give jer og jeres elever den bedst mulige oplevelse, har vi opstillet en række forventninger til jer, der tilmelder jeres klasser.

Inden workshoppen vil vi bede jer forberede jeres klasser med afsæt i et undervisningsmateriale, vi har produceret til lejligheden. I skal afsætte 4 lektioner til forberedelse. Forberedelse består primært af film + et dilemmaspil.

På selve workshoppen forventer vi, at I er med over hele dagen. Formidlerne fra Energimuseet og Lommefilm styrer dagen fra start til slut, men vil undervejs have brug for sparring med jer.

Efter endt workshop fremsender vi en evaluering, der skal gennemføres med klassen. Der skal afsættes 1 lektion til evaluering.

Tilmelding

Vi har åben for tilmelding af klasser i efteråret 2021 og foråret 2022. Se de specifikke datoer under selve tilmeldingen. Vi vender tilbage med svar på jeres forespørgsel senest fredag d. 25. juni 2021.

Tilmeld jeres klasse her

Undervisningsmateriale

Energimuseet og Lommefilm udvikler i samarbejde med Alinea et dedikeret undervisningsmateriale, som kan findes på www.alinea.dk fra september.