ØRSTEDLOFTET

Allerøverst i Tangebygningen finder du ØRSTEDLOFTET. Et eksperimentarie for pilfingre i alle aldre, hvor man kan lave sjove forsøg og tests. Vi sætter fokus på H.C. Ørsted, som for 200 år siden opdagede at magnetisme og elektricitet hænger sammen. En opdagelse som er grundlæggende for alle de elektriske maskiner og apparater som vi kender i dag – også smartphones !

Her kan du træde i videnskabsmændenes fodspor i perioden 1600-1900, hvor alle grundlæggende opdagelser og opfindelser på elektricitetens område blev gjort.; og vi har taget alt det vigtige med.

Udstillingen er bygget op, så du begynder i udstillingen i 1600-tallet, hvor du blandt andet kan gøre forsøg med magnetisme og gnide dig til strøm, i 1700-tallet kan du prøve ”Det elektriske kys” eller fange et lyn, i 1800-tallets første halvdel kan du lave dig selv om til et batteri eller gentage Ørsteds forsøg, og i 1800-tallets anden halvdel kan du blandt andet lave elektrisk lys, se elektroner eller selv fungere som et lille elværk.