COVID-19 og CORONAPAS

Af kulturministeriet er vi pålagt at følge retningslinjerne omkring Corona-pas, hvilket vi beder vores gæster have forståelse for.

Alle på 15 år og derover, der besøger museerne – både indendørs og udendørs – skal vise gyldigt coronapas og ID

Et coronapas er dokumentation for et af nedenstående forhold, og er et lovkrav for at få adgang til museet:

• En covid-19 test med et negativt resultat, som er foretaget inden for 72 timer før den pågældendes ankomst til en kulturinstitution – testen skal være en antigentest (hurtigtest) eller PCR-test
  • En covid-19-test med et positivt resultat, som er mindst 14 dage og højst 180 dage (6 mdr.) gammel regnet fra tidspunktet, hvor testen blev foretaget (dvs. dokumentation for overstået covid19-forløb)
  • Et gennemført vaccinationsforløb mod covid19. Vaccinationen skal være afsluttet mindst 2 uger før besøget på museet

Coronapas er kun gyldigt ved samtidig fremvisning af gyldigt ID:

• Navnet på indehaveren af coronapasset skal svare til navnet på personens medbragte pas, kørekort, sundhedskort eller andet offentligt udstedt identitetskort

Undtaget for fremvisning af coronapas:

• Børn til og med 14 år
  • Personer, der af medicinske årsager ikke bør få foretaget en covid-19-test
  • Personer, der som følge af en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse ikke bør få foretaget en covid-19-test

Se mere om genåbning af museer her.

BEMÆRK: På grund af stort pres på www. sundhed.dk og appen MinSundhed anbefaler vi, at du printer dit testresultat eller tager et billede af dit testresultat før besøget, så du har det klar til fremvisning når du ankommer på museet.

På Energimuseet følger vi myndighedernes anbefalinger for at hindre spredning af corona-virus.

• Der er opsat håndsprit i hovedbygningen og i alle udstillinger.
  • Der er begrænset plads i forbindelse med gennemførelse af lynshow, så husk at få en billet i billetsalget.
  • Hvis man opholder sig i hovedbygningen (ved billetsalg, shop og cafe) skal alle gående og stående over 12 år bære mundbind. Når man sidder ned i cafeen er det ikke nødvendigt. I de øvrige bygninger og udstillinger er der ikke krav om mundbind.
  • Vi booker max 3 klasser ind om dagen i forbindelse med undervisningsforløb.

Hvis man som skole kommer på egen hånd og ikke skal have undervisning, beder vi om, at man adviserer os om ankomst.

Vi gør alt hvad vi kan for at undgå smittespredning, men vi har brug for at vi alle hjælper hinanden. Så hold afstand og husk at vaske- og spritte dine hænder.

På Energimuseet er der masser af plads, vi har 15.000 m2  udendørs areal i fantastiske omgivelser og hele 8 udstillingsbygninger, så her er plads til alle.

Vi opfordrer alle gæster til at følge myndighedernes råd om forebyggelse af smitte:

• Vask hænder tit eller brug håndsprit
  • Host eller nys i ærmet
  • Hold afstand
  • Bliv hjemme hvis du har symptomer på sygdom

Læs mere på myndighedernes fælles side om coronavirus