Grundskole

Vi kan tilbyde følgende undervisningsforløb/rundvisninger til grundskoler.

Der er gratis adgang i forbindelse med undervisning.

Kontakt Irene på ibk@energimuseet.dk for booking.


Aktivitetsdag for en hel skole

Aktivitetsdage eller skoleløb for hele skoler eller årgange. Der planlægges et tema for dagen, hvor elever kommer omkring forskellige poster med fokus på leg, læring og samarbejde. Ring eller skriv for pris. Vi planlægger gerne i samarbejde med jer.


Energicirkler

I Energihaven lærer eleverne om energikredsløb. Her er planter, geder og biogasanlæg. Undervisningen foregår blandt andet i lavvuteltet, hvor eleverne deltager aktivt og skal lave deres egen energicirkel. Besøget indeholder også bål og sanseoplevelser hvor eleverne smager på fremtidens mad.

Klassetrin: 0.- 5. klasse     Varighed: en time, maks. 30 deltagere     Pris: 600 kr.


Den lille opfinder - elektriske kredsløb

Et praktisk ”hands on” undervisningsforløb hvor eleverne selv skal eksperimentere med elektriske kredsløb. Undervejs får eleverne stillet små opgaver af stigende sværhedsgrad som de skal samarbejde om at løse. Eleverne arbejder med batterier, ledninger, pærer mv., og lærer om elektricitet.

Klassetrin: 0. – 4. klasse     Varighed: en time, maks. 30 deltagere      Pris 600 kr.


Byg og test vindmøller

Hvordan bygger man en vindmølle? Et praktisk ”hands on” undervisningsforløb hvor eleverne selv skal bygge og teste vindmøller. I grupper samarbejder eleverne om at bygge vindmøller og efterfølgende teste dem i en vindtunnel ved forskellige vindhastigheder. Arbejdet foregår systematisk med justeringer og gentagne tests. Forløbet kan med fordel kombineres med rundvisningen omkring vindenergi.

Klassetrin: 6. klasse – 10. klasse    Varighed: en time, maks. 30 deltagere    Pris: 600 kr.


Vindenergi

Hør historien om Danmark og vindmøllerne. I denne rundvisning får eleverne viden om vindmøllernes historie og fremtid. Hvad er vedvarende energi? Hvor kommer vinden fra og hvordan fungerer en vindmølle? Hvem fandt på at udnytte vindens energi? Rundvisningen giver en introduktion til de mest berømte vindmøller i Danmark.

Klassetrin: 6. klasse – 10. klasse   Varighed: en time, maks. 30 deltagere   Pris: 600 kr.


Vindmølleingeniør for en dag

Hvordan bygger man en vindmølle? Et praktisk ”hands on” forløb hvor eleverne skal samarbejde om at bygge vindmøller. Temaet indledes med en fælles introduktion til vindenergi og rundvisning om vindmøllernes historie. Herefter skal eleverne selv være vindmølleingeniører for en dag. I grupper bygger og tester eleverne deres egne vindmøller.

Klassetrin: 8.-10. klasse    Varighed: 3 timer, maks. 30 deltagere   Pris: 2400 kr.


Lyn og Torden

Hør om lyn og Torden og oplev demonstration af lyn i Niels Bohr Tårnet. Vi sætter gang i Niels Bohrs Van der Graff maskine, som han brugte til forsøg. Nikola Teslas spole slår gnister og I kan høre fortællingen om trådløse signaler. Vi slutter af med højt hår til sidst.

Klassetrin: alle – vi tilpasser til målgruppen

Varighed: en halv time, maks. 70 deltagere Pris: 350 kr.


Da Danmark fik strøm

Med udgangspunkt i museets dampmaskine fra 1895 ser vi på, hvordan strømmen blev produceret, hvad den har været brugt til og hvilke typer brændsel, der er anvendt. Eleverne inddrages aktivt i undervisningen. Blandt andet udvælges et mandskab med de rette evner til at styre dampmaskinen.

Klassetrin: 4. - 10. klasse  Varighed: en time, maks. 30 deltagere   Pris 600 kr.


Tangeværket og naturen

Hvordan udnytter man Gudenåens vand til at lave strøm? Vi kommer forbi turbiner og generatorer og oplever hvordan vand kan blive til strøm. Turen går også forbi Tange sø – Danmarks største kunstige sø og fisketrappen – hvor eleverne involveres i debat for og imod menneskelig indgriben i naturen.

Klassetrin: 6. klasse – 10. klasse   Varighed: en time, maks. 30 deltagere   Pris: 600 kr.


Energidag

Hvad er energi, og hvor kommer den fra? I dette undervisningsforløb er eleverne med til at undersøge og finde frem til svarene.

Energidagen tager blandt andet udgangspunkt i Tangeværket. Forud for besøget vil det være en fordel, hvis eleverne er blevet introduceret for begreber som energi, effekt, joule og watt.

På energidagen er der afsat 3 timer til undervisning og vi kan skræddersy forløbet, så det passer til jeres behov.

Klassetrin: 8. - 10. klasse   Varighed: tre timer, maks. 30 deltagere    Pris 1350 kr.