Sommerferie aktiviteter

Sommersjov på Energimuseet fra d. 25. juni - d. 7. august

Der vil være masser af fede aktiviteter på Energimuseet i løbet af sommeren. Vi vil løbende opdatere denne side med aktiviteter - men her kan du allerede nu læse om dem, der er planlagt. Vi forbeholder os naturligvis ret til ændringer.

Når du ankommer til Energimuseet får du sammen med din billet et områdekort, hvor dagsprogrammet er beskrevet på bagsiden. Du kan også tjekke dagsprogrammet ved at klikke her - vi forbeholder os dog ret til ændringer.

Magiske magneter - lille ekstra udstilling i sommerperioden - På Energimuseet vil der fra d. 8. juli til d. 15. august være en lille magnetudstilling. Her kan publikum få øje for og afprøve, hvordan magneter kan skubbe, tiltrække og lave forunderlige mønstre. Her bliver der også mulighed for se, hvordan fremtiden tandhjul bliver - helt uden tænder. Magneternes poler gør det muligt at geare op og ned uden det helt store energitab. Danskeren Peter Laurids Jensen opfandt i 1915 højttaleren. Alle højttalere bruger i dag stadig magneter til at skabe lyd. Ved at sætte strøm til højtalerens elektromagnet kan publikum lave både høje og lave toner. Fremtidens tog kommer måske til at køre på skinner af magneter. Der er lavet flere vellykkede forsøg rundt om i verden. Disse tog, som svæver over skinner ved hjælp af elektromagnetisme, og som skubbes frem af magnetisme, vil kunne bruge grøn energi, og energitabet ved driften vil være meget mindre end nu. Bliver det med hjælp af superledende magneter, vil det være endnu bedre. Flere gange hver dag vil publikum få demonstreret på en lille modelbane, hvordan et tog med superledere kan glide frem næsten uden modstand.

Udstillingen er lavet i samarbejde med Dansk Magnetisk Forening og Sintex.

Kom på tur rundt i området med Energimuseets helt eget sommertog - Toget kører dagligt ruter rundt i området med vores formidlere, der fortæller historier undervejs. Sommertoget er en sjov og anderledes måde at komme rundt på vores store område på. Det er også en god måde at opleve noget af den smukke natur, som museet ligger midt i.

Klap og hyg om vores geder - Vi har fået i alt 4 geder - 3 hanner og 1 hun - dem må man gerne gå ind og klappe og lege med. Gederne er en del af det ude område, som vi er ved at etablere i forbindelse med hovedbygningen. På sigt skal gederne indgå i et lukket økosystem som kan være ét af mange bud på, hvorfra fremtidens energi skal komme.

Bål aktiviteter - På de dage, hvor der mulighed for det, vil vi tænde bål, hvor børnene har mulighed for at bage snobrød og ellers bare hygge omkring den energikilde, som et levende bål også er

Vandpjaskeri, leg & spil - I sommerperioden vil der også være mulighed for en vandkamp. Vi har nemlig lavet et område, hvor der er rig mulighed for at lege med vandkanoner, som du kan låne af os. Desuden kan man udfordre hinanden i stangtennis, crocket og andre spil. Sidst men ikke mindst vil vi på udvalgte dage, og når vejret tillader det, tænde bål med mulighed for at lave snobrød og for at grille en pølse, ligesom der vil være mindre events omkring mad rundt på området.

Lyn & fysikshows - Noget af det allermest populære på museet er vores lyn & fysikshows, der varetages af vores fantastiske, medlevende og dygtige formidlere. Lynshowet er en spændende fortælling om Tesla Spolen og Niels Bohrs Van de Graff generator. Det hele kulminerer med, at der bliver lavet kunstige flotte lyn og til sidst kan de, der ønsker det blive elektrisk opladet og få strithår til stor morskab for publikum. Vores fysikshow er bygget således op, at temaet ændrer sig fra dag til dag - men én ting kan vi love, og det er, at det er en spændende og lærerig oplevelse, og som oftest bliver der også brug for lattermusklerne, når vores formidlere slår sig løs.

Skattejagt - Gå på opdagelse på museets 15.000 m2 store område. Det kan du gøre ved at aktivere vores skattejagt og deltage i konkurrencen om et gavekort til Lalandia på 5.000,-. Husk det kræver, at du har din smartphone med. Skattejagten er en super god måde at lære området at kende på, og det er en aktivitet, man som familie kan gøre sammen - alle kan nemlig være med på de opgaver, man bliver stillet overfor.

Trylleshows i sommerferien - Vi har allieret os med en vaskeægte tryllekunster, der kommer og tryller for børn og barnlige sjæle. Han kommer følgende 5 søndage i løbet af sommeren:

Søndag d. 3. juli kl. 14.00 - Trylleshow i Ørsted Salen

Søndag d. 10. juli kl. 14.00 - Trylleshow i Ørsted Salen

Søndag d. 17. juli kl. 14.00 - Trylleshow i Ørsted Salen

Søndag d. 24. juli kl. 14.00 - Trylleshow i Ørsted Salen

Søndag d. 31. juli kl. 14.00 - Trylleshow i Ørsted Salen

Klik her for at læse mere om trylleshowet

Lækkerier i caféen - Energimuseets café har naturligvis åbent hele sommerperioden. Jonas og Anders har derfor lavet et særligt sommerferie menukort med masser af lækkerier, der hører sommeren til. Klik her for at se, hvad der er på menuen i løbet af sommeren. Husk også at vores café hellere end gerne laver mad til fødselsdage, større fester eller familiesammenkomster, som man enten kan holde i museets flotte lokaler eller i form af ud-af-huset. Det kan du læse mere om ved at klikke her.

 

Comments are closed.