Historie

Den 27.august 1984 blev Elmuseet officielt indviet af daværende energiminister Knud Enggaard. Det skete på Elektricitetens dag, hvor danskerne for første gang i 1857 blev præsenteret for det elektriske lys på Christiansborg Slots ridebane.

Initiativet til grundlæggelsen af museet blev taget af forfatter og museumsleder Peter Seeberg sammen med den daværende driftsbestyrer på Gudenaacentralen, Børge Thorup. Sammen med en kreds af personer fra elforsyningen, erhvervslivet og uddannelsesinstitutioner nåede man 3.november 1982 til enighed om at etablere museet. På Tangeværket/Gudenaacentralen var der nogle store og gode lokaler, som det nye museum kunne leje sig ind i.

Siden åbningen i 1984 har det ved hjælp af sponsorer fra elforsyning, elbranche og private fonde været muligt at udbygge museet.

1.januar 2011 skiftede Elmuseet navn til Energimuseet.

Læs museets 25 års jubilæumsskrift.